head-page PočetnaIzložbe

Radionica graditeljke Beograda: Škola budućnosti – Izložba rezultata dečije radionice

graditeljke

Radionica graditeljke Beograda: Škola budućnosti – Izložba rezultata dečije radionice

NOĆ MUZEJA
Autori i koordinatori: Milena Zindović i Katarina Aleksić

Radionica „Graditeljke Beograda“ namenjena je deci uzrasta od 10 do 14 godina. Učesnici radionice će u grupama, koristeći Photoshop i Web 2.0 alatke, istraživati arhitektonske i prostorne elemente i prikazati svoje ideje o školi budućnosti. Učenici će imati da zadatak da obuku i ispune ogoljenu strukturu napuštene poslovne zgrade u Brankovoj ulici i u nju smeste svoju viziju škole budućnosti. Ovaj objekat, delo autorke Milice Šterić, nagrađen je Sedmojulskom nagradom 1961. godine. U radu i razgovoru sa moderatorkama, deca će se upoznati sa istorijom Beograda i njegove arhitekture, značajem arhitekture i urbanizma u razvoju grada i delima žena u našoj arhitekturi.

Svi dečji radovi nastali kao rezultat ove radionice biće objavljeni na blogu „Graditeljke Beograda“ http://graditeljkebeograda.blogspot.com/ i predstavljeni na BINI u okviru Dečje noći muzeja.

 

Milena Zindović, arhitekta, glavna urednica Regionalnog portala za žensko stvaralaštvo u arhitekturi „Žene u arhitekturi” www.zua.rs. Završila je postprofesionalni Master arhitekture na Univerzitetu Kornel u Njujorku, SAD, i osnovne akademske studije na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Profesionalno radno iskustvo u projektovanju i projektnom menadžmentu sticala je u Beogradu i Ljubljani, a trenutno je angažovana na poziciji direktora javnog urbanističkog preduzeća „Plan” u Šapcu. Autorka je inicijative Žene u arhitekturi i urednica knjige Žene u arhitekturi | Savremena arhitektura u Srbiji posle 1900. Članica je Inženjerske komore Srbije.

Katarina Aleksić, dipl. inž. organizacije, Odsek za informacione sisteme. Radi kao nastavnica informatike u OŠ „Branislav Nušić“ u Beogradu. Svoju misiju kao nastavnika vidi u promociji informatičke i digitalne pismenosti, afirmaciji učenika i njihovih postignuća, i otvaranju škole ka mogućnostima iz okruženja. Dobitnica prve nagrade na konkursu „Kreativna škola” za školsku godinu 2013/14.

  • Dečiji kulturni centar Beograda, Takovska 8

  • Otvaranje izložbe u okviru manifestacije NOĆ MUZEJA
    Subota, 21. maj 2016
    17.00 - 21.00