head-page PočetnaIzložbe

Studio DVA ARHITEKTA

dva

Studio DVA ARHITEKTA

Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić (Hrvatska)

Izložba prati izdavanje Monografije ureda Dva arhitekta. Monografija je izdana u suradnji s Oris kućom arhitekture, a obuhvaća prvih dvadeset godina rada ureda Dva arhitekta.
U prvom dijelu g. Maroje Mrduljaš razgovara s g. Ćurkovićem i g. Zidarićem, te u razgovoru obuhvaća različite razvojne faze ureda.
U drugom dijelu detaljno je obrađeno četrnaest najvažnijih realizacija ureda, iz područja stambene arhitekture.
Izložba sa po jednim B1 plakatom prikazuje svaku od četrnaest kuća.

Tomislav Ćurković, dipl. ing. arh. i Zoran Zidarić, dipl. ing. arh. glavni su projektanti i vlasnici projektnog ureda „DVA ARHITEKTA“.

Tomislav Ćurković, rođen u Zagrebu 1961. godine. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplome radi u arhitektonskom uredu „Interinžinjering“ u Zagrebu. Početkom 1992. godine osniva zajedno sa Zoranom Zidarićem arhitektonski ured „DVA ARHITEKTA“.
Od 2009. do 2015. obnašao dužnost predsjednika Hrvatske komore arhitekata.

Zoran Zidarić, rođen u Šibeniku 1962. godine. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do kraja 1991. godine radi kao slobodni arhitekt, kada se udružuje s Tomislavom Ćurkovićem.

Predavači u zemlji i inozemstvu, gosti kritičari na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.
Dugogodišnji rad okrunjen je nagradama Bernardo Bernardi, Drago Galić i Nagradom grada Zagreba, uz brojne nominacije i objave u stručnim časopisima.

  • Kulturni centar Beograda, galerija Podroom

  • Otvaranje izložbe
    Četvrtak, 5. maj 2016
    19.00