head-page PočetnaPredavanja

Uzbudljivi gradovi: Kreativni menadžment i revitalizacija grada, prezentacija knjige

uzbudljivi-gradovi

Uzbudljivi gradovi: Kreativni menadžment i revitalizacija grada, prezentacija knjige

Autori: Robert Palmer i Greg Ričards
Izdavač: Clio

Knjiga Uzbudljivi gradovi analizira na koje načine manifestacije u kulturi pomažu gradovima da postanu dinamičnija mesta, poželjnija za život i pokazuje kako gradovi mogu da razvojem i upravljanjem događajima u kulturi ostvare različite kulturološke, ekonomske i društvene ciljeve. Ovo nije knjiga o menadžmentu manifestacija ili njihovom operativnom menadžmentu već o stvaranju kulturnih sadržaja koji gradu daju identitet.

Uzbudljivi gradovi su knjiga o praksi gradova koji su postali poznati zahvaljujući manifestacijama. Autori vode čitaoca kroz ceo taj proces: od osmišljavanja, razvijanja, postavljanja, preko menadžmenta i marketinga do procenjivanja manifestacija. Ove analize pružaju dublje razumevanje odnosa između manifestacija i gradova domaćina – kako manifestacije obogaćuju gradove i kako gradovi oblikuju manifestacije.

Knjiga se zasniva na iskustvima autora u vođenju, savetovanju i analizi raznih Evropskih prestonica kulture i mnogih drugih velikih manifestacija i festivala. Jedinstvenim uvidima u značajne manifestacije, poput Evropske prestonice kulture, kao i drugim primerima manifestacija širom sveta, pokrivene su glavne teme, kao i izazovi s kojima se suočavaju gradovi kulture.

Knjiga Uzbudljivi gradovi predstavlja nezaobilazno štivo za stvaraoce kulturne politike koji se bave menadžmentom manifestacija i kulturnim menadžmentom; za sve koji su uključeni u osmišljavanje, podršku i organizovanje manifestacija (politički lideri, gradski zvaničnici, sponzori, rukovodioci manifestacija, urbanisti), kao i za studente u oblasti kulture i turizma.

  • Kulturni centar Beograda, Galerija Artget, Trg republike 5

  • četvrtak, 22. maj 2014.
    OTKAZANO prezentacija publikacija