head-page PočetnaPredavanja

Prostori javnosti! Arhitektura, urbanizam i intervencije

sofia

Prostori javnosti! Arhitektura, urbanizam i intervencije

Sofija Borges, urednik publikacije, Gestalten, Nemačka

Sofija Borges magistrirala je na kalifornijskom univerzitetu UCLA 2010. godine. Osnivač je projektantske firme Affect Studio, a radi i kao urednica arhitekture za izdavača Gestalten, sa kojim je objavila desetine naslova uključujući Rock the Shack i Oasis. Urednik konsultant za Rikardo Bofila i kustos za Viction:ary, kao i korespodent časopisa Mark Magazine. Sofiju je bugarski nacionalni radio imenovao za Inovatora nedelje. Njeni radovi, predstavljeni u magazinu The Wall Street Journal, na televiziji CNN, u časopisima CasaVogue, Dwell, Domus, Glamour, kao i na bijenalima u Veneciji i Pekingu 2010. godine, uključuju saradnju sa will.i.am i umetnikom Nikom Kejvom. Sofija trenutno radi kao pisac, dizajner, urednik i konsultant za trendove u Berlinu i Los Anđelesu.

O knjizi: Going Public prikazuje kreativno oživljavanje javnog prostora u urbanim i ruralnim predelima. Izbor projekata prikazanih u knjizi ilustruje trenutni obim i interes u sređivanju i prenameni izgrađenog okruženja javnih prostora . Ciljevi prikazanih projekata su raznoliki kao sami projekti – od inspirativne komunikacije sa lokalnom zajednicom do pronalaženja novih načina komuniciranja sa okruženjem i povezivanjem sa prirodom.

U rasponu od smelih do suptilnih i privremenih do trajnih, arhitektura i urbani dizajn prikazani u knjizi Going Public nude inspirativne i iznenađujuće interpretacije javnih okruženja i prirodnih pejzaža.

 

  • Kulturni centar Beograda, galerija Podroom, Trg republike 5

  • petak, 9. maj 2014.
    vođenje kroz izložbu i predstavljanje projekta
    19.00 – 21.00