head-page PočetnaPredavanja

Savamala – mnogo mesta za kulturne aktivnosti: Aktivisti, umetnici, političari, Arapi i bageri, prezentacija projekta

savamala-prezentacija

Savamala – mnogo mesta za kulturne aktivnosti: Aktivisti, umetnici, političari, Arapi i bageri, prezentacija projekta

Ogranizator: Udruženje građana Urbani inkubator

U projektu Urbani inkubator: Beograd učestvovalo je jedanaest lokalnih i internacionalnih timova, sa više od trideset autora iz oblasti arhitekture, dizajna i umetnosti, sa zajedničkim ciljem da se projektima koji će se dešavati u toku godinu dana izmeni pasivno okruženje u beogradskoj četvrti Savamala. Da li smo u tome preterali, ili pak ostali nevidljivi? Razgovaraćemo o iskustvima stečenim tokom boravka među bučnim kamionima, česticama smoga, epicentru noćnog života i začecima kulturnih zbivanja.

Biće predstavljeno ono što je ostvareno 2013. godine, kao i projekti realizovani u oblasti arhitekture i dizajna: Model za Savamalu, časopis Kamenzind i platforma Buduća Savamala.

U multimedijalnom spektaklu na srpskom jeziku, panelisti će diskutovati o temama: Kreativna četvrt Savamala, ili kulturni cement za rupe u Karađorđevoj kako bi se bageri lakše spustili na reku? Restauracija fasade Geozavoda (džaba ste krečili?), Savamala 2050. – i ja se pitam.

Ukoliko posetite ovaj događaj, moći ćete da se uključite u razgovore, aplaudirate ili zviždite. Pasivnost vežbajte na drugom mestu.

  • Kulturni centar Beograda, Pop Up prostor, Trg republike 5

  • petak, 30. maj 2014.
    prezentacija projekta
    17.00 – 17.30