head-page PočetnaPredavanja

Bitka za Beograd: Javni prostori Vračara, Lazarevca, Palilule i Zvezdare – inicijative i realizacije, tribina

bitka-za-beograd

Bitka za Beograd: Javni prostori Vračara, Lazarevca, Palilule i Zvezdare – inicijative i realizacije, tribina

Učesnici: Predstavnici gradskih opština, javnih preduzeća i građanskih inicijativa
Moderatori: Ružica Sarić, Danica Jovović Prodanović i Marija Kovljanić

Građevine, ulice i parkovi, gradski prostori u okviru kojih se odvija javni život prate ritam života grada. Stanje u društvu, na političkoj i kulturnoj sceni, jasno se može iščitavati iz pojavnosti urbanih prostora. Bitku za lepši, čistiji i organizovaniji Beograd vode Beograđani svih generacija posredstvom opštinskih institucija, javnih komunalnih preduzeća i građanskih inicijativa nevladinih organizacija. BINA želi da pokrene razgovor, razmenu mišljenja i iskustava, definiše mogućnosti svakog aktera i podstakne na zajedničko delovanje i umrežavanje aktera. BINA istovremeno ovim razgovorom želi da stavi u fokus dobre prakse gradskog urbanizma, kao i mogućnosti uključivanja i sinergijskog delovanja pojedinaca, društvenih grupa i institucija.

Namera ovog javnog razgovora je skretanje pažnje javnosti na postojeće inicijative i realizovane projekte u oblasti intervencija u javnim prostorima u četiri gradske opštine. Istovremeno, namera je da podstaknemo sve zainteresovane grupe i pojedince da se aktivno uključe i daju sopstveni doprinos u svim budućim „bitkama za Beograd“.
Od 8. do 30. maja, realizuje se intenzivna saradnja između Bine 2014 i četiri gradske opštine: u prostorima opština prikazuje se film posvećen dobitnicima Evropske nagrade za javni prostor za 2012. godinu, priređene su izložbe, štampana i elektronska glasila opština prate manifestaciju, aktivnosti opština predstavljene su i na internet stranici www.bina.rs i društvenim mrežama.

  • Kulturni centar Beograda, Pop Up prostor, Trg republike 5

  • petak, 23. maj 2014.
    tribina

    OTKAZANO
    novi termin tribine biće naknadno objavljen