izlozba-nagrade
Godišnje nagrade za arhitekturu i Arhitektonski i urbanistički konkursi u periodu maj 2012 – april 2013.

Kustos: Darko Marušić
Organizatori: Društvo arhitekata Beograda (DAB) i Udruženje arhitekata Srbije (UAS)

Izložbe Godišnje nagrade za arhitekturu i Arhitektonski i urbanistički konkursi, stalni su programski segment Beogradske internacionalne nedelje arhitekture. To su dve izložbe u jednoj. Prva prikazuje godišnje nagrade za arhitekturu koje dodeljuje više institucija za realizovane objekte. Druga nam pruža uvid u nagrađene konkursne projekte.

U rasponu od idejnog – arhitekture na papiru, do pojavnog – arhitekture u prostoru, ova izložba pruža relevantan pregled događaja na srpskoj arhitektonskoj sceni u periodu između dve Beogradske internacionalne nedelje arhitekture.

U okviru izložbe će biti prikazane sledeće nagrade: Nagrada grada Beograda za 2011., Nagrada Društva arhitekta Beograda za arhitektonski događaj 2011., Nagrada Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS, Nagrada Inženjerske komore Srbije, 18. Salon arhitekture u Novom Sadu, Trijenale arhitekture u Nišu, Nagrada „Ranko Radović“,Nagrada za arhitekturu kompanije Novosti, Nagrade i priznanja 35. Salona arhitekture, kao i konkursi Društva arhitekata Beograda u periodu maj 2012. – maj 2013: Trg Slavija, Bijenale arhitekture u Veneciji 2012., Naselje Rasadnik u Lazarevcu, i internacionalni konkursi – nagrade našim arhitektama u periodu maj 2012 – maj 2013.

Više...

info
Kulturni centar Beograda, Galerija Artget, Trg Republike 5

info
svečana dodela nagrada
utorak, 23. april 2013.      
17.30 – 18.00 časova

info
utorak, 30. april 2013.
stručno vođenje kroz izložbe u Kulturnom centru Beograda
17.00 časova